Tampal Gigi

Aku baru balik jumpa doktor gigi. Dah buat tampalan. Harap-harap tak sakit lebih-lebih dah lepas nih. Semalam dia scan gigi, so disebabkan buat kat private, dia bleh bagi la gambar scan tuh. Disebabkan aku bayar mahal (tak tau bleh claim ke tak), maka aku nak boh dalam blog. Barulah bermakna sedikit.

gigi1

So gambar radiograf disebelah diambil semalam.

A: Yang putih tu tampalan. Tapi ada leakage ke sebelah kiri. Aku suspek kat situ yang menyebabkan aku sakit gigi hari ni. Hari ni, bahagian A tuh ditampal semula. So far so good. Harap-harap A lah yang hanya bermasalah.

B: Gigi bongsu a.k.a Wisdom tooth yang tak brapa wisdom. Sebabnya, gigi bongsu itu keluar dari arah kiri dan menyerang gigi yang okey. So, Dr nak refer ke Klinik Gigi Hospital Sunderland untuk cabut Wisdom tooth itu.

C: Kawasan hitam itu ialah karies. Harap-harap tak akan memberi impak sakit gigi pada aku dalam tempoh 3-4 bulan nih sementara menunggu appointment ngan Klinik Gigi Hospital Sunderland. But hey Putri, my Dr say that it should be in 2 months and he asked me to give him a call if they don’t contact me in between 2 months. Well… not that good. Perhaps balik Malaysia untuk cabut gigi lagi senang kot.


4 Responses to “Tampal Gigi”

  1. khalidah says:

    masih boleh diselamatkan….

  2. Emmy Hermina Nathasia says:

    kalau wisdom teeth u tumbuh memang sakit ek, siap tahan nangis lagi.. i 2 dah tumbuh, 2 on the way, no prob so far.. except yang terkeluar dari landasan tu biasa la, mana cukup ruang dalam tu… tak tau nak cabut gigi tak. oh i buka my braces sok!!! yippee..

  3. achik says:

    ler…walaupun u all ni mmg lbh muda dr achik…
    tp lambat wisdom teeth u all tumbuh
    ke achik yg advance?
    Achik end SPM, semua wisdom teeth dh tumbuh
    sbb tula dh xleh membesar lg kut…
    hmmmmmm……losing my weight day after day…
    argh I need to put on weight

  4. Lutfi Amri says:

    Emmy, I thought u had already taken out ur braces?

    Achik, cepat giler Achik. Kitorang yang lambat kot?

Leave a Reply

See also: