Pelan Minggu Ini

Baru jer lepas jumpa supervisor aku selama sejam setengah. Semalam dah sejam dah. Anyway, tetiba kata-kata hikmat terlintas di fikiran aku – ‘Failing to plan is planning to fail’. I don’t really like this kind of ‘kata-kata hikmat’. It is cheesy. But anyway, I put my plan for the following week just to remind myself.

SABTU

  • Gi Newcastle – Beli stok makanan + tengok Indiana Jones dengan Hairi, Kak Nur, Putri, Yasmin etc (suma bebudak Durham)
  • Baca paper Multi Level Partition of Unity Implicits – Yutaka Ohtake et al.

AHAD

  • Tulis one page summary fasal bias-variance decomposition: hasil programming sepanjang 2 bulan nih.
  • Baca 2 paper secara very brief dari ‘Eurographics UK’ Journal

ISNIN

  • Pilih dan baca 1 paper secara in-detail dari ‘Eurographics UK’ Journal
  • Programming MATLAB: Tambah noise dalam arah normal

SELASA

  • Tengok Chapter 7 dan 8 dari The Elements of Statistical Learningh, Trevor Hastie.
  • Baca Principal Component Analysis

RABU

  • Wrap-up
  • Cuba cari Bilateral Mesh Denoising, Dual Mesh Resampling (Taubin)
  • Baca mana-mana jurnal lagi

Uh, hopefully I’ll be able to do it. Insya Allah.


3 Responses to “Pelan Minggu Ini”

  1. khalidah says:

    sure (insya Allah) u can do it…u can do almost everything well except dealing wit so called LADY :)(saja nak mengeji). Keji itu TERAPI (Dijah, 2008). hahahaa

  2. Emmy Hermina says:

    seems like a good plan. im thinking of doing some serious planning myself.

  3. huda says:

    yup plan…sebut pasal plan ni….selepas setahun master baru tau ada kursus pasal pengurusan reasearch….bila dah pi..”i wish that i know about these one year before…” belajar pengurusan masa..

Leave a Reply

See also: