New Place

So, sekarang nih aku duk kat rumah baru kat Bowburn. Kalo waktu term-time, ada bas free ke universiti. Tapi memandangkan sekarang ni cuti summer, kitorang kena la beli weekly/monthly ticket sampai bulan 10 nih untuk menjimatkan perbelanjaan bas. Tu pun 14 pound seminggu. Kos bas kat sini memang lebih mahal kalau dibandingkan dari London. Aku pun tak faham. Maybe sebab cukai kepala sikit sebab bilangan penduduk sikit, so diorang takleh nak tampung pengangkutan. I guess.

Sekarang nih ada 4 orang termasuk aku dalam rumah ni – Yusran, Amirul, aku dan Abg Nik. Abg Nik datang sini for short course. 14hb dia balik Malaysia, dan Insya Allah 14hb jugak parents aku sampai di Heathrow Airport.

Mahadi tanya, ‘how’s the new place’, lebih kurang camtu.

Okey jer. Actually I haven’t live long enough in this house. Coz ari tu balik kejap ke Ustinov. Pastu semalam ader birthday party untuk Hairi kat Ustinov. Kelmarin dulu gi beli-beli barang. So, not long enough to tell the story.

I like the new house for the fact that senang nak memasak dan membasuh. Other than that, aku berjaga malam-malam macam biasa di kala suma orang tido. More than that, em.. oh, Amirul’s choice of song is so not my type. Haha, sorry Amirul (I let him read this line for the sake of not ‘kutuk belakang-belakang).


4 Responses to “New Place”

  1. Ye..ye…tunggula bile ko tgh kemaruk bercinta..masa tula ko tekan-tekan keyboard laptop cari lagu Melayu yg tangkap leleh kt U Tube…hahahahaha…..cheers dude!

  2. khalidah says:

    Ahmad Lutfi Amri will never do that~ lagu melayu jiwang~…naa…if he does..someth’is not right wit his brain…yeahh..I’m so sure bout that..am I sound that extreme…? (read dlm nada keji) :)

  3. mahadi says:

    Jiwang jugak rupanya amirul ni…

  4. lagu jiwang can be quite nice too if u know how to appreciate songs! LOL, (I purposely add tha’ sarcasm in the flava’) =p. Neeway, u think Backstreet boys aint jiwang? If i remember correctly, it’s the cliche dance routine and lyrics lines =p

Leave a Reply

See also: