Baru balik

Baru sampai dari Bristol dalam 10-15 minit lepas.

Kali ni taklah sepenat selalu memandangkan aku naik train. So walaupun perjalanan tu 5 jam, tapi agak selesa la tido-tido dalam train sebab dia tak bergoncang kuat sangat.

3 days trip in Bristol is quite fun. Aku tak lah berpusing ke mana pun, sebab memang niat nak turun Bristol nih nak jumpa Abg Tra. Tapi hari Ahad ari tu tetiba diorang buat piknik kat taman. So terus la aku kenal kengkawan Abg Tra sekali. Oh yeh, if you want to find a group of people who is friendly and so warm-hearted, I should say that Malaysian is. And these Bristol people are great.

Sepanjang 2-3 hari aku kat sana, aku makan – ayam panggang, ayam kerutuk (first time dengar, first time makan), ayam masak putih, bihun goreng, teh tarik, ayam masak kicap, udang rebung, spageti dan nasik lemak. Kak Khalidah dan Kak Dijah jangan tak tahu lak, Abg Tra masak makanan-makanan yang diboldkan itu (Italic untuk makanan yang Abg Tra masak secara berkumpulan).

Sedikit terpsycho aku apabila Abg Tra berkeupayaan masak bebenda camtuh. Dahla Mahadi pun in his own league. Ish, kena bermotivasi supaya mampu memasak makanan Melayu nih!!

bristolpiknik

Gambar: Picnic in the park.


5 Responses to “Baru balik”

  1. khalidah says:

    sebenarnya tak lah surprise..kalu tra yg masak…sbb dia agak pandai..ala-ala rimau sembunyi kuku (perluka aku memuji dia-kompius)
    me & Dijah absolutely knew most about food (hahahaa) dun worry :).. and we just finished mengeji hang ngan tra via phone -ahaks)

  2. Lutfi Amri says:

    Eh, sama la kita… saya pun mengeji2 jugak kat Bristol ari tu. Cerita-cerita fasal lapar sehingga terasa ingin pengsan (diparafrasakan) pun masuk sekali:)

  3. khalidah says:

    chop: kinda pillow talk ka? tak sangka guy pun ada sesi pillow talk (oops terlupa…yg hang jumpa nih Tra, so ala-ala cerita hati dan perasaan lah… kekee)
    Video klip yg disarankan dijah….hahahaaaa

  4. tra says:

    pembetulan sbnrnya, ayam masak kicap tu aku masak sorang gak, yg hg makan ptg isnin tuh aku masak semua, yg lain duk sibuk cakap politik,menci mak.muahahahhaa.

    pillow talk? mana ada, semuanya sesi mengeji pondan2 perasan wanita di msia.

  5. ratu kamben says:

    ayam kerutuk? ai sangsi tra pandai masak..kalau ayam kutuk mengutuk ai yakin tra pandai masak..wahahaha

Leave a Reply

See also: