2 months

Dah dua bulan + satu dua hari sejak aku sampai di UK. Masa untuk buat laporan dan recap. Kalau dulu waktu kat Brunel, tiap-tiap bulan aku buat, tapi kali ni cam malas sikit, so lepas 2 bulan baru buat = kira okey la. Let’s roll the pix and rekindle the memories:-

dzul_kak_khalid

Tajuk Gambar: Kak Khalidah and The Curse of The Virgorians (ala-ala tajuk filem gitu)

Nih kat Khalil. Berhenti jap makan mamak sebelum ke airport. Makan makanan mamak sebelum fly okey? Baru la mencerminkan jati diri orang Penang yang kuat! Oops, aku bukan orang Penang..

Damn, I miss kedai mamak. Ari tu baru je cakap dengan Kak Wan (Bristol), waktu tengah pening-pening buat program, ‘kalau kat Malaysia, malam-malam camni, bleh la take a break kat kedai mamak, kan Kak Wan kan’.

Kalau kat UK, bar dan disco jer yang bukak. Err.. tu pun takde la sampai ke pagi-pagi buta. Orang UK balik rumah awal.

kedaiparsi

Tajuk Gambar: Berposing sementara menunggu makanan di kedai Parsi, Newcastle

I’m lucky to have Mahadi here (dan Abg Tra juga). He’s my friend since Form 4. And well, back in the days where Backstreet Boys’ and Britney’s song were a hit, we wouldn’t imagine we’re gonna spend some time together in UK. This is such an amazing experience. Last 6 years we were sitting in front of my house near the now-gone pond, talking about stuff, singing Nsync’s ‘That Girl Will Never Be Mine’ and mean it. Last 3 years we were sitting in front of the Harapan Lake, still talking about stuff and singing Rob Thomas’ Unwell and still meaning it. And last month we were sitting in Dundee and haven’t finish talking about stuff singing Shayne Ward’s ‘No Promises’ but er.. not meaning it.

amirul_kaknurTajuk Gambar: Dalam train ke Newcastle – Misi membeli ayam halal!

Semalam aku chat cam biasa ngan mak aku. Tunjukkan video BBQ ari tu. Aku agak seronok gak tunjuk video-video kat parents aku. Sekurang-kurangnya diorang bleh tengok camner kehidupan aku kat sini (setelah di edit la, kalau tengok tak diedit, mesti bosan).

Mak aku cakap, ‘haa, tu Amirul tu’, dekat ayah aku waktu gambar Amirul keluar dalam video. Haha, mak aku dah kenal kengkawan aku.

bristol

Tajuk Gambar: ‘Matlab’bing and eating up in Bristol

fayaz

Gambar kiri diambil dalam bilik Abg Lie(Bristol) waktu tengah coding Matlab. Gambar belah kanan diamik waktu tengah dinner kat kitchen Cikgu (Bristol).

So, including turun London juga, I’ve spent these 2 months chilling out with old friends (Mahadi, Abg Tra, Tahir & Fayaz in London), getting new friends (Kak Nur, Amirul, Andros and the Malaysian Bristolians) and rockin the Matlab with 3D stuff.

Things are great so far, I’m grateful. Alhamdulillah.

[Gambar sebelah: Fayaz tengah susun bola-bola pool kat bilik belakang rumah Tahir]

 


3 Responses to “2 months”

  1. mahadi says:

    i’m touched while reading this.haha..
    btw, correction: we know since form 1, getting close after form 4.ok!

  2. Lutfi Amri says:

    Aiseh, ralat lagi…
    Eh, ralat ke? Form 1 mana ader kawan-kawan. Hang setakat Mahadi budak kelas sebelah jer.. Ahaks.

  3. Kak Nur says:

    yeah…

    i’m touched too..cool

Leave a Reply

See also: