Posts from ‘June, 2008’

Subuh subuh

3.50 pagi. Masuk subuh dalam 2.30, terbit mentari dalam 4.30. Aku baru balik dari mengetuk bilik-bilik housemates. Ala-ala macam aku bangun awal jer untuk Subuh. Padahal tak tidur semalaman. Ah, air sudah panas. Nak buat maggi. Makan sebelom tido. Giler punya jadual.

New Place

So, sekarang nih aku duk kat rumah baru kat Bowburn. Kalo waktu term-time, ada bas free ke universiti. Tapi memandangkan sekarang ni cuti summer, kitorang kena la beli weekly/monthly ticket sampai bulan 10 nih untuk menjimatkan perbelanjaan bas. Tu pun 14 pound seminggu. Kos bas kat sini memang lebih mahal kalau dibandingkan dari London. Aku […]

Pindah Bilik

I have just moved out from the university accommodation. This is the video log of me packing my stuff. Perhaps a lil bit boring. Watch it if you have a lot of time

Nama

Cakap fasal nama lagi. Dulu dalam blog waktu kat Brunel pun, aku tulis fasal nama jugak. Aku call Yasmin tengah hari semalam. Pastu masuk voice mail, aku tinggal la pesanan, ‘This is Amri… [disoroti dengan pesanan]. Dia call aku balik, dia cakap la, yang dia duk mencari-cari siapa Amri. Aku terlupa pulak yang bebudak Ustinov […]

Kecewa

Aku: saya first time begitu bersemangat tgk bola    9:49 PM sedih la plak    9:49 PM sob sob    9:49 PM Abg Tra: ceittt    9:49 PM ada entry la lpas nie tuh    9:49 PM Aku: entah… tgk dulu    9:49 PM rasa semacam plak nak taip fasal bola    9:49 PM menongkah integriti saya    9:49 PM haha    9:49 PM […]

Tampal Gigi

Aku baru balik jumpa doktor gigi. Dah buat tampalan. Harap-harap tak sakit lebih-lebih dah lepas nih. Semalam dia scan gigi, so disebabkan buat kat private, dia bleh bagi la gambar scan tuh. Disebabkan aku bayar mahal (tak tau bleh claim ke tak), maka aku nak boh dalam blog. Barulah bermakna sedikit. So gambar radiograf disebelah […]

Angin

Angin bertiup kuat di luar. BBC Weather cakap 30 miles per hour. Sekejap-sekejap aku terbaring di atas katil. Tidak lalu makan, tidak dapat tidur. Tidak dapat menumpukan perhatian dalam pelajaran. Hati terasa sakit sehingga mahu menangis. Tapi aku kuatkan diri, tidak mahu air mata ini mengalir. Aaaah…. sakit gigi…