Tag dari Kak Dijah

Dah pukul 3.55 pagi. Takleh tido lagi. Nih problem nih. Jadual tido dah makin semacam. Tapi takpe, takpe, asal kerja jalan tak kisahlah bangun tido pukul brapa pun, ye tak? So, Kak Dijah men’tag’ aku dalam blognya. And here’s the answer.

5 hadiah yg diimpikan & alasan2 utk hadiah tersebut:
[Tengah berfikir... aper ek?]
[Seminit selepas... eh apsal tak terkeluar sebarang benda dalam kepala otak nih? .... Haa. dapat dah]

  • Backstage ticket of Simple Plan or Boys Like Girls concert
    Alasan: sebab macam best jer nak citer dalam blog
  • A return ticket to Malaysia
    Alasan: there’s no place like home
  • Good news from friends
    Alasan: Macam baik la plak permintaan nih, but to hear good things happen around my friend like getting engaged, getting married, nak fly, dapat kerja etc – is so satisfying
  • Mom and dad, and the rest of my family stay healthy, not necessarily wealthy, but happy
    Alasan: Apsal aku thoughtful lebih nih? Sebab kul 4 pagi kot. Of course la nih gift from God kan. So..
  • A special someone
    Alasan: Supaya boleh gi tour Europe sama-sama, pastu apply masuk Amazing Race etc (ha ha, surely not for that reason but it’s no fun to tell the jiwang-jiwang reason, innit?)

5 impresi terhadap orang yg diminati:
Aper nih Kak Dijah? Aper maksud impresi? Saya tak berapa faham. Kak Dijah cakap (dalam sesi berYM tanya fasal benda nih) yang apa kualiti orang tu yang membuatkan Kak Dijah cam flattered kan? Tapi saya rasa soalan ni bermaksud, apa impresi yang kita buat bila kita bersama dengan orang yang diminati. Belasah jer lah ek. Saya ikut definisi saya ek.

  • Biasa, stay cool
  • Muka blur bila blur – tak perlu nak pretend pretend, ye tak?
  • Muka stoned bila ngantuk
  • Muka ‘can you please don’t disturb me’ bila saya nak tengok TV
  • Muka tension bila tertekan

Kesimpulannya, be myself. Takde kepura-puraan… ye ke?

Perkara yg paling hebat pernah dilakukannya utk anda:
Siapakah ‘nya’? Kalo takde buat masa inih macam mana nak jawab?

5 ciptaan plg disukai (x semestinya melibatkan teknologi maju)

  • Salji – putih, bersih dan damai
  • Bathtub – best oo, berendam
  • realiti tv – best tengok orang kena buang
  • restoran fast food halal di UK – tak payah masak kalo jumpa tempat nih
  • Pemanas air, dan heater

Perkara yang paling dibenci:
Perkara ek. Tak semestinya orang kan? Banyak

  • Orang yang bertanya khabar ketika mode YM berstatus ‘Study’. Kalo mode ‘Busy’ masih bleh diterima. Kalau tanya soalan penting takpe.
  • Soalan-soalan sentap yang tidak perlu dari orang-orang yang tidak rapat – ‘Bila nak kawin’, ‘Dah ader ke belum’
  • Flirting-flirting dengan ayat berlapis dan tak straight forward. Sekarang sudah berstatus tidak laku, so dah lama tak kena. Ha ha

5 org yg anda mahu tag:

  • Mahadi – sebagai pengomen yang setia
  • Abg Tra – sebab dia tak suka jawab soalan-soalan nih
  • Emmy & Achik – sebab subscribe blog
  • Kak Khalidah – saja nak mebusykan kehidupan dia dan memaksa dia memikirkan benda-benda camnih. Hehe

Abis taip, 4.43 am. Wah, dekat sejam saya duk memikirkan memenda nih.


5 Responses to “Tag dari Kak Dijah”

  1. iNa says:

    alasan tour europe ok lg..
    msuk amzing race tuh..fuhhh xtahan..alassan xleh diterima..;p

  2. mahadi says:

    kalu tolak alasan masuk amazing race, apekah…

  3. Lutfi Amri says:

    Yerlaa,
    kena la cari yg sanggup masuk Amazing Race,
    nanti kang kalo gi dengan partner lain lepas kawin, jeles plak. Bleh ke fikir camtu. Haha

  4. Achik says:

    Achik sokong, Am
    Enjoy your life when you still can n when U’r still single
    When you married, you have family, your responsibility ++…
    Focus and priority change already
    Cannot simply tought on your own self only
    BTW, Achik just joined an ECO-Challenge(Ala-ala amzing Race..hehe..) in Langkawi few days ago.
    When, I have time, Achik will post on my blog, OK
    Stay cool there

  5. iNa says:

    ok2..3 vs 1…surender ;(

Leave a Reply

See also: