Not sleeping much

[Soundtrack hari ini yang biasanya tak masuk genre - Woh Lamhe Kya Mujhe Pyar Hain sehingga Mahadi pasti berkata, 'Uuuh...' dengan nada keji.]

Woh Lamhe – Kya Mujhe Pyar Hain – KK

So this song came with a story.

First, aku ada problem tido. Guling-guling 1 jam lebih, baru bleh masuk tido. Kalo tak otak macam bergerak jer. Ari tu lagi teruk, mimpi pertama – aku figure out fasal homework aku dalam mimpi. Penatnya sebab dalam mimpi pun kena fikir gak. Mimpi kedua, kelmarin, dalam mimpi aku, aku takleh tido dan cuba untuk tido. Tuh dalam mimpi tuh. Penatnya sebab sindrom takleh tido berlaku di luar dan di dalam mimpi.
Second, Tahir sampai semalam dengan 2 orang kawan dia dalam pukul 3 pagi lebih dah. Sampai lewat sebab tayar pancit kat tengah jalan (area-area York, dalam 60batu dari sini).

Pagi tadi, sebelum diorang menyambung perjalanan ke Dundee, diorang sempat la lepak minum-minum tea kat kitchen aku. Salah sorang kawan Tahir goes like this. ‘You know this song? It is from Malaysia’.

Dia pun humming kat aku. Aku dengar, rasanya macam zapin jer. Dia dengar lagu zapin ke?

Pastu waktu Tahir copy mp3 masuk mp3 player dia, dia tunjukkan aku lagu yang dia humming tu. ‘Ooh, kumpulan …. (saja dikosongkan, aku sebut nama kumpulan lain sebenarnya sebab aku tak kenal sangat), this is from Indonesia.’ Aku bagitau dia.

Pastu dia pun bukaklah cover version. Hindustan la kot. Okey gak ar.
Walau bagaimanapun, lagu ni bukanlah diterjemah. Nada jer yang diambil tapi lirik diolah semula. But I guess the lyrics is more artistic from the original one. Here goes the first few lines as translated by Tahir and friends:-

Why does this day I’ve been dreaming a lot
and not sleeping much
God must have a good intentions
My heart was like a beggar’s but now it’s like a prince
God must have a good intentions

Am I in love or is it dreams/(just a highness)?
…. [and the song goes]

So, ‘why does this day I’ve been dreaming a lot, and not sleeping much??’, yeah that’s kind of my soundtrack of the day:)

Untuk orang-orang yang tak dapat figure out ini cover lagu apa, bleh la klik di sini.


4 Responses to “Not sleeping much”

  1. mahadi says:

    patutla hg letak lagu ni…patutla aku dgr lain macam…patutla…

  2. muzem says:

    hi am..
    harap ko sehat kat sane..
    ur blog dah masuk balik dlm portfolio ‘pemblog luar negeri’. ahha.. take care!

  3. khalidah says:

    aha…erm… :)

  4. kak says:

    ooo…ni peter pan, tapi versi hindustan macam sedap lagi pulak.

Leave a Reply

See also: